בורקס גבינה מדפי אורז- נדיררר!

לייעוץ והתאמה אישית ללא עלות
מלאו את הפרטים ואנו נחזור בהקדם

שתפו לחברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

מצרכים:

  • דפי אורז 
    2 דפים לכל בורקס – זה הסוד! 
 
לבלילה:
 
  • כוס וחצי מים 
  • ביצה 

כף רוטב טריאקי! שמשדרג את הטעם ואכישהו הופך את הבורקס לפריך יותר (אם נמענים מגלוטן- אפשר סילאן) 

  • מלח
 
למילוי:
 
  • גביע גבינת שמנת / או קוטג' (הכי מומלץ גבינת שמנת – בקוטג יש נוזלים שיכולים לגרום למילוי לברוח) 
  •  
  • 100 גרם גבינה בולגרית / פטה 
  •  
  • 200 גרם גבינה צהובה / מוצרלה מגורדת
  •  
  • ביצה
  •  
  • כף קמח / קורנפלור – שומר על המילוי בתוך הבורקס ומונע התפוצצות. 
  •  
  • מלח / פלפל שחור
 
 
לעיטור:
 
סומסום / קצח – לא חובה.
 
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו
בקערה שטוחה, מערבבים את המים יחד עם הביצה, טריאקי ומלח עד שנוצרת בלילה אחידה. 
 
בקערה נוספת מכינים את המילוי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
 
מכינים את משטח העבודה. מנקים את השיש או מגש כלשהו שאתם עובדים עליו. 
 
טובלים את הדף אורז לשנייה בדיוק! בתוך הבלילה ומניחים את הדף על משטח העבודה. 
 
טובלים דף נוסף (כן כן. זה חלק מהסוד) ומניחים מעל הדף שכבר הורטב. 
 
מניחים במרכז הדף את המילוי ומגלגלים לבורקס (ראו בסרטון) 
 
מברישים בשארית הנוזל ומפזרים סומסום וקצח בנדיבות.מכניסים לתנור ואופים כ50 דקות. 
 
אל דאגה. זה לא נשרף – הבורקסים רק הופכים להיות פריכים יותר. 
 
 
הערות ותחליפים:
 
אפשר להוסיף למילוי קוביות של ירקות אנטיפסטי, ממרחים, זיתים, קוביות של עגבניות מיובשות או פירה חצילים קלויים. 
 
מבחינת הגבינות במילוי, תרשו לעצמכם להתשמש בכל גבינה שאתם אוהבים. פשוט להוסיף כף קמח או קורנפלור שמתאים לנמנעים מגלוטן.
 
*מתכון מהאלוף רון יוחננוב
לייעוץ והתאמה אישית ללא עלות
מלאו את הפרטים ואנו נחזור בהקדם

אולי יעניין אתכם גם...

מתכון לאוזני המן

מתכון לאזני המן בריאים חומרים: לבצק: 2 כוסות קמח מחיטה מלאה מנופה 1/2 כוס שמן סויה בכבישה קרה ולא מזוכך 2 כפות סילן 1 כפית

קרא עוד »