האם התפוח שלכם גורם לכם להשמין?

לייעוץ והתאמה אישית ללא עלות
מלאו את הפרטים ואנו נחזור בהקדם

שתפו לחברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

האמת שאף אחד לא מספר לכם על פירות

פירות הם בריאים, אבל זה לא אומר שאפשר לאכול אותם כמו שאתם רוצים.

הסוד הסמוי הוא שפירות מכילים פרוקטוז – סוכר שהכבד מעבד אחרת מסוכרים אחרים. יותר מידי פרוקטוז והכבד הופך אותו ישירות לשומן.

מה קורה כשאוכלים יותר מידי פירות?

הבעיה עם פרוקטוז:

  • לא מעלה את רמות הלפטין (הורמון השובע) – לא מרגישים שבעים
  • מעבר בישירות לכבד ומומר לשומן
  • גורם לתאבון לעוד מתוקים
  • מעלה את הטריגליצרידים בדם

הכלל הזהב לפירות:

2-3 מנות ביום מקסימום, כאשר מנה זה:

  • תפוח בינוני אחד
  • כוס תותים
  • חצי בננה
  • 2 קיווי קטנים

הטעות הכי גדולה: מיץ פירות = פירות

כוס מיץ תפוזים = 4-5 תפוזים בלי הסיבים.

זה אומר זריקת סוכר ישירות לדם בלי שום דבר שיאט את הספיגה.

תוצאה: עליית סוכר חדה ואגירת שומן.


עם הקליפה תמיד:

הסיבים בקליפה נותנים תחושת שובע ומאטים את עליית הסוכר בדם.

תפוח עם קליפה VS תפוח קלוף = הבדל של 40% בעליית הסוכר.


דירוג 5 הפירות הכי מומלצים לירידה במשקל:

1. תותים – 7 גרם סוכר ל-100 גרם

  • עשירים בנוגדי חמצון
  • הרבה מים וסיבים
  • מעלים את המטבוליזם בזכות הויטמין C

2. אוכמניות – 10 גרם סוכר ל-100 גרם

  • משפרות רגישות לאינסולין
  • מחזקות זיכרון
  • מלאות אנתוציאנים – מונעים דלקות

3. אבוקדו – 0.7 גרם סוכר ל-100 גרם

(חצי אבוקדו למי שרוצה לרדת במשקל)

  • שומנים בריאים שמעלים שובע
  • עוזר לספיגת ויטמינים
  • מווסת רמות סוכר בדם

4. קיווי – 9 גרם סוכר ל-100 גרם

  • כפול ויטמין C מתפוז
  • סיבים שמאטים עיכול
  • עוזר לעיכול חלבונים

5. לימון/ליים – 1.7 גרם סוכר ל-100 גרם

  • מחמץ את הגוף ומעודד שריפת שומן
  • מוסיף טעם למים
  • עוזר לספיגת ברזל

טיפים מעשיים לצריכת פירות חכמה:

הטריק של המקרר:

פירות קפואים (בלי תוספת סוכר) יש בהם פחות סוכר פנוי ויותר סיבים. מעולים לסמושי עם חלבון.

כלל החלבון:

כל פרי עם חלבון – אגוזים, יוגורט יווני, גבינה קוטג'. זה מונע עליית סוכר חדה ונותן שובע לשעות.

פירות יבשים – מלכודת סוכר:

30 גרם צימוקים = 22 גרם סוכר (כמו 5 כפיות סוכר!)

אם כבר, אז לא יותר מכף אחת ביום.


הכלל הפשוט:

אם הפרי מתוק מאוד, כנראה שיש בו הרבה סוכר. אכלו פחות ממנו או עם חלבון.

זכרו:

פירות הם חלק מתזונה בריאה, אבל הם לא "חינם" במונחי קלוריות וסוכר. האיזון הוא המפתח!

לייעוץ והתאמה אישית ללא עלות
מלאו את הפרטים ואנו נחזור בהקדם

אולי יעניין אתכם גם...