מתכון לחם פשתן
- כוס ו2/3 פשתן טחון
- שקית אבקת אפיה
- 2/3 כפית מלח
- כפית סילאן
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס מים או חלב צמחי
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים היטב.
2. מקציפים את הביצים, מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הסילאן.
3. מוסיפים את החלב…
4. מוסיפים את החומרים היבשים ומקציפים עוד מעט עד שנוצרת תערובת אחידה.
5. מעבירים לתבנית מאורכת, אופים בחום של 180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.
*מוציאים מהתבנית ומצננים, פורסים רק לאחר שהלחם מתקרר לגמריי.
בתיאבון 🙂